Про роботу гуртка художнього читання та драми "Дивослово"

      «Приходьте – у нас  цікаво, Вас будуть бачити, слухати…Не можете – спробуйте…Вірте, у Вас все вийде», з такого оголошення розпочалося запрошення всіх, хто любить поетичне слово й літературне мистецтво, цінує драматичну творчість та захоплюється сміхотворним жанром  до роботи в гуртку  художнього читання та драми «Дивослово», який працює на базі бібліотеки Вищого професійного училища № 24 м. Заставна.

      З цього, уже нові учасники гуртка,  здобувачі освіти 2020-2021 навчального року, розпочали свої заняття, бо це є ще однією з важливих умов формування креативної особистості через призму літературно-драматичного (театрального) мистецтва. На одному з перших занять керівником гуртка (Гринчук М.І.) сформовано важливе переконання гуртківців про те, що художнє читання, театральне мистецтво є чи не основними джерелами збагачення національної культури.

    Для виразності, дієвості художнього слова на сцені потрібні артистична обдарованість, праця над творами літератури, досконале оволодіння професійною живою майстерністю словесної дії.

    Уже  третій рік поспіль, заняття оволодіння сценічною мовою, художнім словом, культурою мови та спілкування стають складовою частиною творчого і професійного виховання, активним стимулом розвитку естетичної творчості та індивідуальності учня. Програмою гуртка  передбачені заняття по розвитку творчого  уявлення гуртківців, з елементами акторської майстерності, формування культурного сприйняття навколишнього світу.

    Гуртківці активні учасники виховних масових заходів училища, організатори  цікавих і креативних ініціатив в навчальних групах, гуртожитку. Їх виступи «надихають» інших учнів до активної участі в цікавих виступах, зустрічах «за круглим столом», презентаціях, тощо.          Це спонукає гуртківців до тісної співпраці з учасниками гуртка вокального співу (керівник Глинський А.П.) та «Умілі руки» ( керівник Мулек М.В.), класними керівниками, майстрами виробничого навчання, вихователями.

    Окрім виховних заходів, запам’ятаються  усім надовго підготовлені гуртківцями : зустріч з поетами Заставнівщини «Рідне слово на рідній землі», показ уривків вистав «Жебрачка» за твором І.Бажанського, «Мотря»  за романом Богдана Лепкого, презентована «Місячна соната війни» з подій сучасності, що слугувало уривком виховного заходу «Ангели тебе оберігають». Є сподівання, що все побачене і пережите залишить добрий слід  в серцях всіх учасників та глядачів.

     Планів багато і на новий навчальний рік. Однак ,введена дистанційно/ змішана форма  через карантинні обмеження,  у зв’язку з короно вірусною інфекцією  COVID  - 19, внесли свої негативні моменти в роботу гуртка, як в принципі й у систему освіти та , на превеликий жаль, і життя всього світу.      

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Знаменні і пам"ятні дати вересень 2021 рік

Календар знаменних і пам"ятних дат на 2020-21 навчальний рік